Jablečný ocet jako lék i pomocník při hubnutí

  20.04.2017, 16:40 -

Jablečný ocet není žádnou novinkou a také ničím neznámým kromě toho, že jej znali a používali naše babičky používali ho také staří Egypťané či Římané. Právě nyní je díky dozrávající podzimní úrodě jablek ten nejlepší čas podívat se na to proč je jablečný ocet tak oblíbený a jak ho využít ve svůj prospěch.


Jablečný ocet – lék na trávení i krevní tlak

Jablečný ocet je známým pomocníkem při domácí léčbě i prevenci mnoha nepříjemných onemocnění a zdravotních problémů. Jablečný ocet je označovaný jako lék a to díky tomu, že pomáhá ředit krev a tělo detoxikovat, může nás tak při dlouhodobém užívání ochránit před různými problémy a naopak pomoci:

  • ve vytváření žaludečních šťáv, čímž zabraňuje pálení žáhy ale i podporuje trávení, které ve svém důsledku pomáhá lépe pálit tuky (o tom si ještě povíme víc)
  • pomáhá předcházet respiračním onemocněním – rýmě, kašli či bolesti v krku
  • napomáhá v pročišťování ledvin
  • podporuje snižování hladiny cholesterolu v krvi
  • podporuje snižování krevního tlaku
  • pomůže vám zbavit se akné

Nejen toto jsou důležité faktory, kvůli kterým je jablečný ocet užívaný a doporučovaný našimi babičkami. Jablečný ocet dokáže pomoci i při mnoha dalších problémech, kterých by jsme našli celou řadu. V každém případě je vždy potřeba myslet na dlouhodobé užívání – žádný přírodní lék totiž nebude fungovat zázračně během jednoho použití.

Spalování tuků a hubnutí s jablečným octem

Když jsme v části jablečný ocet jako lék zmiňovali účinky na zdraví člověka bylo zmíněno i učinkování jablečného octa na spalování tuků o kterém si nyní řekneme ve zkratce víc.

Jablečný ocet díky svým příznivým účinkům na trávení pomáhá zlepšovat funkce metabolismu. Díky dobrému trávení a zlepšení kvality štěpení tuků tak dochází k postupnému ubývání tělesného tuku v kombinaci se zdravou výživou a správným zdravým životním stylem je tak jablečný ocet vhodným prostředkem jak zhubnout tuk nejen na břiše bez investice do drahých přípravků na podporu hubnutí – navíc je 100% přírodní a nezatěžuje váš organismus.



Užívání jablečného octa

Jablečný ocet je snadný na dávkování kdykoliv během dne – nejlepší pro vaše zdraví však bude při užívání mezi jídly. Doporučujeme užívat 4× denně dvě kávové lžičky které je možné buď konzumovat samostatně nebo je ředit kupříkladu se sklenicí vody. Jablečný ocet má také skvělou chuť s medem nebo ovocnými sirupy které mu dodají ještě lepší chuť.


Jablečný ocet je téměř vždy dobře snášen ale dávejte pozor na jeho příjem společně s léky. Pokud je užíváte, počkejte alespoň hodinu a pak můžete ocet dávkovat. Pokud by na vás také měl jakékoliv nepříjemné alergické reakce vše konzultujte s vaším lékařem – tato pravděpodobnost je ale velmi mizivá.



Jak si doma vyrobit jablečný ocet?

Výroba jablečného octu není nic složitého a zvládne ho doma úplně každý. Pokud se ale nechcete do výroby pouštět nebo na to jednoduše nemáte čas snadno ho seženete v supermarketech ale i v lékárnách a to tekutý i ve formě kapslí či tablet.


Pusťme se do přípravy: vezměte kilogram umytých jablek a ty i se slupkou a jadřincem nastrouhejte na drobné části. Nastrouhaná jablka vložte nejlépe do velké zavařovací sklenice a zalijte vodou tak aby o 2 – 3 centimetry převyšovala nastrouhaná jablka. Na sklenici přiklopte víčko a nechte jablka zrát. Dvakrát denně je nutné jablka ve sklenici promíchat. Po týdnu

Na závěr bych uvedl jeden z mnoha návodů na přípravu jablečného octa. Vezměte kilo jablek a umyjte ho. Pak ho nastrouhejte i se slupkou a jadřincem, nejlépe na plastovém struhadle. Tento nastrouhaný materiál vložte do skleněné nádoby a zalijte vodou tak, aby sahala pět centimetrů nad nastrouhanou vrstvou. Přiklopí se víčkem a nechá týden na teplém místě. Dvakrát denně je toto potřeba promíchat dřevěnou vařečkou.

Po týdnu zrání obsah sklenice sceďte, nádobu opět uzavřete víčkem a uschovejte na 20 – 25 dní na temnější místo (do spíše či do teplejšího sklepa). Po dokončení zrání stačí jablka přecedit a výsledný jablečný mošt nalít do lahví či sklenic (uzavřené) dále už jen uchováváme v lednici a konzumujeme.

Mohlo by vás zajímat





Copyright © Fitime.cz 2017. Jakékoliv užívání obsahu je bez písemného souhlasu Fitime.cz zakázáno!
Redakce | reklama